Основна школа у Жагубици
основана 1845. године

  
 

Нас лечи природа, а здрава храна је део природе

Основна школа "Моша Пијаде" Жагубица са припадајућим одељењима из Сувог Дола и Милатовца придружила се обележавању Светског дана здраве хране, организујући пригодну свечаност у поменутим издвојеним одељењима. Приређене су изложбе здраве хране, у чијој су припреми учествовали запослени ове образовне установе, родитељи и ученици. Радмила Оштрељановић, патронажна сестра Дома здравља Жагубица, говорила је о значају здраве хране истичући да око 60 одсто становника Србије има вишак килограма, а један од главних узрока је неправилна исхрана, стога треба променити лоше навике и хранити се здраво, а да би се избегла гојазност, најбитније је јести редовно и обавезно доручковати.

Циљ ове манифестације је промоција здравих животних навика, здраве разноврсне и правилне исхране, а организатори су се потрудили да трпезе буду пуне и лепо украшене. Последњих година се све чешће организују предавања и изложбе здраве хране по школама и то с разлогом јер су ученици циљна група која треба да стекне основне навике о правилној исхрани. Како у Сувом Долу тако и у Милатовцу основци нижих разреда припремили су кратке рецитације о здравим намирницама које свакоднево користимо у исхрани.

Едукативно предавање о здравој исхрани за ученике Oсновне школе "Моша Пијаде" и припадајућа одељења биће одржано 30. октобра у холу истоимене школе, а предавач ће бити еминентни стручњак из области исхране др. Саша Дражиловић, специјалиста хигијене и субспецијалиста исхране Завода за Јавно здравље Пожаревац.©2010 Основна школа Жагубица