Основна школа у Жагубици
основана 1845. године

  
 

Септембар 2013.

2.септембар 2013.год. - Почетак школске 2013./2014. год. Дан обележен пријемом "првака"(организована свечана приредба, уз прикладне поклоне, ученици су поздрављени од стране представника СО Жагубица).

13. 14. и 15. септембар  - Изведена екскурзија ученика од петог до осмог разреда. Екскурзија успешно организована за ученике од петог до осмог разреда на релацији Жагубица-Крушедол-Сремски Карловци-Петроварадинска тврђава-Нови Сад- Суботица-Палић-Жагубица. Посећен манастир Крушедол. У Сремским Карловцима посећена позната Карловачка гимназија, Градски музеј и црква Светог Николе, као и центар Карловаца. Потом је посећена Петроварадинска тврђава,  где су ученици упознати, као и у Карловцима, са историјом објекта. Потом су ученици посетили Спенс у Новом Саду. Затим је пут настављен за Суботицу, где су ученици преспавали. Пре тога је организована журка у хотелској дискотеци. Следећег дана, ученици су од стране водича упознати са знаменитостима Суботице. Потом су пошли на Палићки зоолошки врт. По разгледању животиња у зоолошком врту, организован је ручак и кренуло се назад за Жагубицу.

 17. септембaр 2013.год. - уприличена је позоришна представа, за све ученике наше школе. Представа је одржана у сали Дома културе у Жагубици. Представа је била едукативног типа и носила је назив Ко пева зло не мисли“.

20. септембра 2013.год. - Крос РТС-а организован је и реализован у ОШЈован Шербановић,Лазница, ОШ Јован Шербановић,Крепољин, Моша Пијаде,Жагубица, Средња техничка школа Жагубица и предшколци вртића Полетарац. Крос је реализован без икаквих проблема и повреда ученика. У реализацији су учествовали припадници МУП-а Жагубице, Крепољина, Дом Здравља Жагубице, Лазница и Крепољин. Медијски крос је пропратила и ТВ Хомоље станица, све разредне старешине основних школа, директори и професори физичког васпитања: Милић Саша(Крепољин), Милан Јовановић(Лазница), Петковић Владимир(СТШ Жагубица) и Радивоје Рашић(Жагубица). Број ученика који су учествовали по насељима:

1. Крепољин 215 ученика

2. Лазница 96 ученика

3. ОШ Жагубица 476 ученика

4. СТШ Жагубица 205 ученика

5. Вртић "Полетарац" 20 ученика

 

Укупно је на кросу учествовало 1112 ученика.

 ©2010 Основна школа Жагубица