Основна школа у Жагубици
основана 1845. године

  
 

Професионална оријентација ученика 2014/2015

У оквиру програма професионалне оријентације током ове школске године за ученике 8. разреда организоване су бројне активности као што су радионице на часовима одељењске заједнице , посета Сајму занимања у ОШ „Јован Шербановић „ у Крепољину, израда и изложба паноа на тему „Школе у мом окружењу“.На крају реализације пројекта за ученике је реализован квиз у коме су се ученици 8-1 и 8-2 одељења међусобно такмичили. На занимљива питања ученици су вешто одговарали показујући знања која су стекли , али су их и допунили неким новим информацијама о занимањима која нису тако честа и атрактивна.

На један необичан начин ученици 8. разреда су указали на проблеме који муче ученике завршног разреда, како изабрати праву школу и које грешке се на том путу избора најчешће чине. Наиме они су припремили представу која говори о томе колико је важно да одлука буде права и промишљена.Представа је изведена осим пред ученицима који су имали само речи хвале тако и пред родитељима ученика 8. разреда који су такође били веома задовољни јер је представа духовита , али и веома поучна.

Програм професионалне оријентације осмислио и реализовао је тим : Срђан Трајковић, професор разредне наставе, Нина Живић, професор енглеског језика, Марија Радисављевић, професор историје и Маја Зарић, педагог.©2010 Основна школа Жагубица