Основна школа у Жагубици
основана 1845. године

  
 

Дечја недеља 2017/2018

Радно, свечано и креативно обележена Дечја недеља у Основној школи „Моша Пијаде“ у Жагубици.

Дечја радост је започела изванредно лепим, узбудљивим и надасве креативним Дечјим вашаром. Дечји вашар, по већ традиционалном обичају, одржан је у центру места. На вашару „свега и свачега“ уз присуство бројних грађана и ученика.


Уторак је обиловао спортским такмичењима у дворишту школе. Ту је, такође, било пуно радости и жеље за победама и доказивањем.

Сваке године, за време дечје недеље, у нашој школи гостује неки од најзначајнијих књижевних стваралаца. Тако је било и ове године. У нашој школи је гостовао, један од најзначајнијих књижевних стваралаца у нашој земљи Дејан Алексић. Он је, у сали Дома културе, претворио у око и ухо преко двеста малишана наше школе. Можемо закључити да је на сцени била једна веома успешна креативно-књижевна радионица. Хвала Дејану Алексићу.

Четвртак је био дан за показивање способности наших ученика. Организована је ликовно литерарна изложба. Тема изложених радова је била „Мост међу генерацијама“. Изванредни су били и луткарски предмети израђени од органских и неорганских материјала. Место изложбе је био хол и ходник школе.

Петак је одређен за дан солидарности и акцију „Друг другу“. Ученици су, претходних дана, сакупили вредне предмете за прављење пакетића. Пакетиће и поклоне су ученици ученичког парламента припремили и уручили ученицима слабијег материјалног стања.

Похвала за урађено током Дечје недеље за ученике и наставнике!


©2010 Основна школа Жагубица