Основна школа у Жагубици
основана 1845. године

  
 

Дечја недеља 2016/2017

Дуго времена су ученици парламента заједно са својим наставницима припремали разноврсне и занимљиве игрице и програме за недељу посвећеној деци. Чинили смо све да будемо што креативнији и да наши вршњаци буду одушевљени, наравно извршили смо овај задатак врло успешно.

У току дечје недеље сваки дан је био занимљив и другачији на свој начин. Било је ту доста различитих ствари, као на пример изложба ликовних радова. У нашој школи налазе се будући велики сликари и уметници, просто смо у холу наше школе морали да организујемо ову сјајну изложбу. Затим, свако дете мора знати своја права али и своје обавезе. Зато су разредне старешине имале задатак да са својим ученицима попричају на ову тему.

Нешто најзанимљивије јесте Дечји вашар који се сваке године одржава у центру општине Жагубица. Овде су наши другари имали задатак да буду креативни и да осмисле и направе лепе ствари које ће продавати на овом вашару. Међутим, ми нисмо ни посумњали у њихову креативност, било је ту свега и свачега. Колача, бомбона, играчака...

На самом крају мало играња. У сарадњи са наставником физичког осмислили смо доста такмичарских игара како би се сви забавили и како би спортски дан успешно протекао. Ово није само дечја недеља, већ и недеља одраслих. Ипак су и одрасли нечија деца.

Припремила: Милена Милојевић VIII-1

©2010 Основна школа Жагубица